Milyen egy jó tölgyfa ágykeret? 

Milyen egy jó tölgyfa ágykeret?

 

Szép.

Szinte bármilyen formai elképzelést meg tudunk valósítani. A kihívásokat, új elvárásokat pedig kifejezetten szeretjük. Érkezhetsz külföldi weboldalon talált képpel, magazinokban, újságokban megtetszett formákkal. El tudjuk készíteni. Nálunk is találsz ötleteket, a tölgyfa ágyak legjobb formáit kinyomtatott katalógusba rendeztük.

 

 

Praktikus.

Ami a te igényeidhez, életformádhoz igazodik. Készítettünk már olyan ágyneműtartós ágyat, amelybe bukósisakok számára kellett tárolókat kialakítanunk, de említhetnénk síléceket, snow boardot és vasalódeszkát is. Persze nem muszáj ágyneműtartós vagy fiókos legyen, lehet alul nyitott is. Legyen olyan, amilyen te vagy!


Erős.

A tölgyfa egyik legnagyobb előnye, hogy a szálszerkezete nagyon erős. Ezt a fa fajsúlyában is lehet érezni: ha a kezedbe veszel egy darab fenyőfát, majd egy tölgyfát érezni fogod a különbséget. Ideális faanyag, ha erős, masszív ágyra van szükséged. Sokszor használjuk fenyőfa alapanyagú ágyak megerősítésére is.

Mi vastag keresztmetszetű anyagokkal dolgozunk, nem sajnáljuk az anyagot semmilyen ágyból. Az erős ágyaknak éppen ez a szerkezeti lényege: erős keresztmetszetekből egyszerű, leegyszerűsített szerkezeteket készíteni viszonylag sok anyag felhasználásával.
Kényelmes.

Könnyű róla felszállni, nem kell mélyre ülni, lehet benne olvasni, ki lehet benne nyújtózni, nem vered be a lábad.
Mi gyakran a bútorboltokban kapható magasságú ágyakhoz képest magasabb ágyakat készítünk. Egy százhetven-száznyolcvan centi magas polgár számára minimum ötven, de inkább ötvenöt-ötvennyolc centiméter matracmagasságú (a matrac felső pontja) ágyat készítünk. Ez egy átlagos szék ülőlapjához képest hét-nyolc centivel magasabb. Erről a pontról könnyű és kényelmes felkelni, akár idős korunkban is! A mi ágyainkban ugyanis ilyen időtávokban érdemes gondolkodni! A magasabb matrac alatt több a hely is, így az ágyneműtartós ágyak helykínálata is nőhet.

A matracmagasságnak ugyanakkor alkalmazkodnia kell az ágy egyéb méreteihez. Arányos kell legyen különösen a fejvéghez, ha van erre lehetőség. A magas, mondjuk hatvan centi körüli matracmagasság esetén legalább száztíz, de inkább százhúsz legyen a fejvég magassága, így fog jól kinézni.

 

Szép a felülete.

Kiemelten fontos neked az ágyad színe, hangulata, tudjuk. És igazad is van. Az Ágymestereknél három kolléga is a felületekkel foglalkozik, nem véletlenül. Fantasztikus dolgokat lehet művelni a tölgyfa felületével. A végeredmény mindig valami látványosan szép felület, különleges, igazán eredeti. Nyugodtan ereszd el a fantáziádat! A tölgyfa ágyad lehet klasszikus pácolt lakkozott felületű, de akár olajozott, viaszolt is, festett, antikolt, meszezett, fényes, matt, selyemfényű lakkal fedőzött, fedőzetlen, öregített, szürkésbarna, mint egy sok száz éves öreg tölgyfa odúja az erdő mélyén.

Elképesztően sokat foglalkoztunk felületkezelés színvonalának javításával az elmúlt években. Messze a hazai kínálatot és lehetőségeket túlszárnyaló tudással és tapasztalatokkal rendelkezünk ezen a téren. A felületkezelés nekünk is fontos terület, nyitottak vagyunk az igényeitekre.

 

Könnyen szét és összeszerelhető.

Az ágyainkat elemekben szállítjuk hozzád és a helyszínen szereljük össze. Ezek azért nem túl kicsi elemek, ezért ha a lakásodban szűk keresztmetszetek vannak, azt időben jelezd nekünk. Például csigalépcső, szűk fordulók, kis ajtók, tetőterek stb.

A tölgyfa ágyaink szerkezete egyszerű, sok anyagot tartalmaz, ezért könnyen és sokszor szét -és összeszerelhető. Így akkor is érdemes velünk jó ágyat készíttetni, ha költözést tervezel. Amikor az ágyadat összeszereljük, megmutatjuk, hogy tudod később szét-és összeszerelni. De a legtöbbször mi segítünk ebben: szólsz, amikor költözni akarsz, mi kimegyünk, szétszedjük, felpakoljuk, elvisszük, és újra összeszereljük.


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés