A tölgyfárólA tölgyfáról


Latin nevekkel senkit nem fárasztanék, biológiából is jobb esetben a biológia tanárnő volt érdekes. A lényeg, hogy igazán klassz kis fa a tölgyfa, erős és tartós ágykeretnek ideális alapanyag. Nem csak erős, hanem például jó természetű is: nem csavarodik, vetemedik, ha már kiszáradt. Szemben mondjuk a bükkel, ami - tapasztalataink szerint - évek után is gondol egyet és megcsavarodik.

A Kárpát-medencében négy faja őshonos, mi a kocsányos és a cser típusaival dolgozunk, ezek a leggyakoribb típusok. Tervezzük, hogy a nem őshonos, de idehaza elérhető fehér - és vörös tölgyet is bemutatjuk és szívesen készítünk belőlük ágyikót!

Mindenféleképpen fontos a tölgyfa kapcsán megjegyezni, hogy a fa alapszíne adottsága. A tölgyfa színe alapból egy világos sárgás, barnás, zöldes árnyalattal rendelkezik, ez meghatározza a színezhetőségét: nagyon világos színeket nem tudunk előhozni belőle, ezért olyan hálószobákba nem feltétlenül ideális, ahol világos bútorra vágyik a szem. Ettől világos bútorokkal még párosítható! Ugyanakkor előfordul, hogy a konkrét hálószoba világos bútorokat kíván, ilyen esetben lehet, hogy a juharfa jobb választás!

Ez az oldal alapvetően tölgyfa alapanyagú ágyakról szól. Fő üzenete az, hogy jól kiválasztott, erős fából készíttess magadnak egy ideális formájú ágyat. Ezért a tölgyfa bemutatása mellett itt most meg szeretnék említeni még négy fa fajtát: a diót, a juhart, a cseresznyét és a kőrisfát. Mindegyik kiváló tulajdonságú magyar fa, ajánljuk mindegyiket. Belőlük készült ágyakat az egyedi felnőtt ágyak között találsz.        Tölgyfa                   Diófa                  Juharfa           Cseresznyefa          Kőrisfa

              


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés